2011. december 29., csütörtök

Az úton

Kedves Látogatóim!

  Időnként úgy érzem, hogy felesleges vagyok. A közönynél nincs rosszabb. Aki kedveli a képeim, azt kérem, hogy tiszteljen meg annyival, hogy néha valami visszajelzést küld, bíztat, esetleg privátban elküld egy levelet, netán kér, hogy rajzoljak. Nyugodtan lehet kritizálni is, ha valakinek erre szottyan kedve, hátha tanulok belőle, csak történjen valami.

A közöny az rettenetes. Folytassam, érdekel valakit, vagy hagyjam abba? Van akinek tetszik, örömet okoz egy-egy rajzom? Kimásolja egy mappába? Kinyomtatja a falára? Otthon a polcán van egy könyv a rajzaimmal?

Illusztrálásból Magyarországon nem lehet megélni. Menjek mosogatni? Menjek egy stúdióba prospektusokat tördelni,  bannereket csinálni, ez a helyes út? Melyik út nem a tékozlás?Boldog új esztendőt kívánok!

Szántói Krisztián"A talentumokról szóló példázat (25, 14-30) (Lk 19, 11-27)  
      14. «Mert úgy van ez, mint amikor egy idegenbe készülő ember hivatta szolgáit, és átadta nekik vagyonát. 15. Az egyiknek adott öt talentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek képességei szerint, és elment idegenbe. 16. Az, aki az öt talentumot kapta, azonnal elindult, vállalkozásba fogott velük, és nyert másik ötöt. 17. Ugyanígy az is, aki a kettőt kapta, nyert másik kettőt. 18. Aki pedig az egyet kapta, elment, gödröt ásott a földbe, és elrejtette ura pénzét. 19. Hosszú idő múlva aztán megjött ezeknek a szolgáknak az ura, és számadást tartott velük. 20. Eljött az, aki az öt talentumot kapta, odavitte a másik öt talentumot, és így szólt: `Uram, öt talentumot adtál át nekem: nézd, másik öt talentumot nyertem'. 21. Ura így szólt hozzá: `Jól van, jó és hű szolgám, a kevésben hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára'. 22. Odament az is, aki a két talentumot kapta, és ezt mondta: `Uram, két talentumot adtál át nekem: nézd, másik két talentumot nyertem'. 23. Ura így szólt hozzá: `Jól van, jó és hű szolgám, a kevésben hű voltál, sokat bízok rád ezután: menj be urad ünnepi lakomájára'. 24. Odament hozzá az is, aki az egy talentumot kapta, és ezt mondta: `Uram, tudtam, hogy kérlelhetetlen ember vagy, aki ott is aratsz, ahol nem vetettél, és onnan is gyűjtesz, ahová nem szórtál. 25. Félelmemben elmentem tehát, és elástam a talentumodat a földbe: nézd, itt van, ami a tied'. 26. Ura így válaszolt neki: `Te, gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, ahol nem vetettem, és onnan is gyűjtök, ahova nem szórtam. 27. Ezért el kellett volna vinned pénzemet a pénzváltókhoz, és amikor megjöttem, kamattal kaptam volna vissza azt, ami az enyém'. 28. Vegyétek el tőle a talentumot, és adjátok annak, akinek tíz talentuma van. 29. Mert mindenkinek, akinek van, adatik, és bővelkedni fog; attól pedig, akinek nincs, még az is elvétetik, amije van. 30. A haszontalan szolgát pedig vessétek ki a külső sötétségre: ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás»."
       
       

5 megjegyzés:

Porkoláb Zsófi írta...

üdv. teljesen megértelek. valahogy itt, ebben az országban nincs hagyománya a kommunikációnak. de ettől még vigyázni kell a tálentomokra, s jó érzés tudni azt is, hogy valakit elérnek a képek.
például én is szívesen nézem a rajzaid.
Boldog új évet!

Névtelen írta...

Kedves Krisztián!
Véletlenül keveredtem a blogodra, és örülök, hogy megnézhettem. Pontosan tudom, miről beszélsz, én is gyakran felteszem magamnak ugyanezeket a kérdéseket.
Sok és sokféle munkád van, a legtöbb tetszik is, gratulálok! Látom, ahol csak lehet, közzé is teszed, tehát szó sincs arról, hogy elásnád a tehetségedet. Akitől kaptad, mindenesetre nem fog ezzel vádolni. Bízz Benne, hogy előbb-utóbb beérik az igyekezeted gyümölcse. Semmivel sem vagy rosszabb, mint azok a szerencsések, akiket többet foglalkoztatnak a kiadók. Bár, amennyire én tudom, senkit sem fizetnek meg igazán. Ha tudnám, mit is kéne azon kívül csinálni, amit amúgy is teszel, magam is alkalmaznám. Sok sikert, és boldogabb új évet, mint az eddigiek!
Üdvözlettel:

Bódi Kati

bodikati.weboldala.net

Szántói Krisztián írta...

Köszönöm! Lehet, hogy nekem is kellene többet, másképpen is kommunikálni, nem csak a képek nyelvén. Sok sikert nektek is!

Cserkuti írta...

Én olvaslak. De ezt tudtad. :)
Ja, és folytasd!
D.

Névtelen írta...

Kedves Krisztián!

Teljesen véletlenül tévedtem a blogodra, voltaképpen a neve miatt. Azután megláttam a sümegi képeket (jaj oda minden nyáron megyünk) és a kutyákat, és elolvastam az év végi szomorkodásodat. Teljesen igazad van, de nekem ma este nagyon jól esett pont ezeket a kutyákat látni. Akár számít, akár nem, leírtam.
Üdvözlettel, Nagy Rita