2008. szeptember 30., kedd

Kiállítás a Kőlevesben


Portfólió, fiatal grafikusok kiállítása a város 20 pontján. A Design Hét szatellit rendezvényeként idén a kortárs grafika sokszínű világa tárul fel az érdeklődők előtt. Minden kiállítási helyszín egy sajátos életérzést, hangulatot képvisel, s üzenetét különböző módon juttatja el a látogatóhoz. A helyszínek legnagyobb részét közkedvelt kávézók, szórakozóhelyek adják, továbbá néhány galéria és shop is található közöttük. A kiállítás sorozat pontjai gyalogszerrel is könnyen bejárhatók, így egy kisebb esti túra keretében az érdeklődök számos kortárs grafikai törekvést, alkotói magatartást ismerhetnek meg. A grafikai, illusztrációs minitárlatok kerekasztal-beszélgetésekkel, előadásokkal, valamint vetítésekkel egészülnek ki.
A http://www.neopaint.hu/ szervezésében.


http://www.design7.hu/

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tetszik, hogy ilyen ócska borítékra tetted, meg a rajzok is tetszenek :) Ami a felhívásodat illeti, sajna nekem csak biciklim van....

Névtelen írta...

ja, kata voltam de végülis mindegy

kata írta...

Hajninak - és másoknak:
Én ott voltam, beszámolok. Sajna a megnyitóra nem tudtam elmenni, de előtte végignéztem az összes helyszínen lévő kiállítást, már ami du. négykor már megtekinthető volt. Amit láttam, az mind jó. Szerintem Krisztián jó helyet kapott a vendéglátóipari létesítmények :) közül, és nagyon ütősek voltak a képek a falakon. És rengeteg!!!! Javarészt ismertem már őket, de még így is volt egy csomó meglepetés. Előszöris nekem nagy émény volt eredetiben látni kedvenceimet: a söralátét sorozatot. Gyönyörűek.
De új kedvencem is lett, egy nagy festmény. És nagyon nagyon megtetszett egy visszafogottabb színvilágú kép egy hegedűsről meg egy másik figuráról vmi toronyszobában.. az mihez készült? Ezeket mér nem mutogatod itt?

Szántói Krisztián írta...

Köszönöm mindenkinek, aki ott volt a megnyitón, és aki megfordult a Kőlevesben az este folyamán, csak már nem találkoztunk. Köszönöm a Kőleves Vendéglőnek, hogy biztosították a helyet. Sajnálom, hogy nem találkoztam mindenkivel, aki miattam jött. Talán a kelleténél elöbb leléptem, a további megnyitók miatt (kár, hogy ezt így szervezték meg, a műsorfüzetből pedig kifelejtették a térképet, nem mindenki ismeri az összes szórakozóhelyet, és utcát a belvárosban). Egy ilyen kiállítás, megnyitó vegyes érzelmeket kelt az emberben. Jó megmutatni másoknak a képeim, benne van rengeteg energia, idő, pénz, öröm,és fájdalom, lemondás is. Felmerül a kérdés, hogy az ember miért alkot. Másoknak, magának,hírnévért,kényszeres önkifejezésből, feszültség levezetésből, a pénzért, stb.? Talán mindegyik. Miért jó egy megnyitó, egy kiállítás? Jó a rajzaim együtt látni, a megszokott élettérből,a dossziék mélyéről kiemelve, egy más térbe helyezve, amiből sok tanulságot le lehet vonni. (pl. nagyobb méretben kellene alkotni, A/4-es méretben elvesznek a dolgok egy nagyobb térben) Talán nem is maga a kiállítás a fontos (mindenki mást észlel, eltérő mélységben érintenek meg a kiállított rajzok) A képek, a kiállítás, a megnyitó tulajdonképpen csak eszköz, alkalom arra, hogy kisegítse mások felé a kommunikációm, és másokkal találkozhassak, hogy felvegyük a kapcsolatot, hogy közelebb kerüljünk, és ez sokkal nagyobb öröm, jutalom, mint néhány képem a falon lógva látni a Dob utcában.